Travian Answers

Ας αρχίσουμε με την ερώτησή σας

Ψάξτε απαντώντας ερωτήσεις

Για να βρείτε μια απάντηση, επιλέξτε μια κύρια κατηγορία και μετά μια υποκατηγορία μέχρι να εμφανιστεί η απάντηση πιο κάτω, Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση μόνος/η σας, θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τέλος. .

Έχω μια ερώτηση σχετικά...

Ας δούμε τις λεπτομέρειες:

Ψάξτε μέσω sitemap

Προτιμάτε να ψάχνετε μέσω ενός κανονικού sitemap όπως γνωρίζετε από τα αγαπημένα σας websites; Κανένα πρόβλημα. Απλά χρησιμοποιήστε την Answers sitemap-πλοήγηση για να βρείτε την απάντηση.

Μηνύματα & Αναφορές - Γενικά

Mηνύματα μέσα στο παιχνίδι (IGMs)

Κάνοντας κλικ στο κουμπί των μηνυμάτων , γνωστό και ως IGM (In Game Message), στα δεξιά της σελίδας, με τον πάπυρο και το φτερό, θα πάτε κατευθείαν στα εισερχόμενα μηνύματα σας. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε ή να γράψετε μηνύματα, καθώς και να διαγράψετε ή να αρχειοθετήσετε κάποια άλλα.

Τα μηνύματα μέσα στο παιχνίδι (IGMs) είναι το σύστημα μηνυμάτων που προσφέρεται από το Travian με το οποίο μπορείτε να μιλάτε με άλλους παίκτες.Επίσης, το σύστημα μηνυμάτων, είναι ένας τρόπος για να επικοινωνεί μαζί σας το προσωπικό του Travian, αν του έχετε κάνει κάποιες ερωτήσεις, ή και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Για να γράψετε ένα μήνυμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο Δημιουργία νέου, και για αρχή να γράψετε το όνομα του παραλήπτη στο πρώτο τετράγωνο. Τώρα, στο Τ4, υπάρχει μια νέα επιλογή, όπου όταν ξεκινάτε να γράψετε το όνομα του παραλήπτη, και αφού έχετε γράψει τα πρώτα γράμματα, σας βγάζει μια λίστα με όλα τα πιθανά ονόματα που υπάρχουν στον server. Επίσης, υπάρχει η επιλογή να αποθηκεύσετε κάποια άτομα στο Βιβλίο Διευθύνσεων (Το πρώτο εικονίδιο δεξιά από το κουτί του Παραλήπτη – μπορείτε να προσθέσετε τους φίλους σας εκεί απλώς γράφοντας το όνομα τους και πατώντας Αποθήκευση). Τώρα που προσθέσατε επιτυχώς έναν παραλήπτη, μπορείτε να προσθέσετε έναν Θέμα, ή να το αφήσετε κενό, όπως και να έχει εφόσον υπάρχει παραλήπτης το μήνυμα θα σταλεί, ακόμα και αν δεν υπάρχει Θέμα, ή τέλος ακόμα και αν το μήνυμα είναι κενό.

Οπότε, μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε στο μήνυμα, αλλά πάντα να έχετε κατά νου τους Κανόνες. Προσβάλλοντας κάποιον άλλον παίχτη ή χρησιμοποιώντας απρεπή γλώσσα μπορεί να οδηγήσει σε ban ή τιμωρία. Όταν τελειώσετε, απλώς πατήσετε Αποστολή.

Αν βρίσκεστε σε κάποια συμμαχία (και επίσης, αν σας έχει δώσει τα κατάλληλα δικαιώματα από τον αρχηγό της συμμαχίας) μπορείτε να στείλετε Μαζικά Μηνύματα. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους: γράφοντας [ally] στο πεδίο του παραλήπτη, ή κάνοντας κλικ στο 2ο μικρό εικονίδιο στα δεξιά του παραλήπτη (το μπλε εικονίδιο της συμμαχίας). Κάνοντας κλικ σε αυτό το αντικείμενο θα έχει ως αποτέλεσμα να συμπληρωθεί αυτόματα το [ally]. Όταν στέλνετε ένα ΜΜ, όλοι οι παίχτες στην συμμαχία σας θα λάβουν το μήνυμα.

Αν είστε χρήστης Plus, μπορείτε και να αποθηκεύσετε τα μηνύματα.

Κωδικός ΒΒ στα IGMs

Μπορεί να έχετε προσέξει μια λίστα επιλογών ακριβώς κάτω από το κύριο μέρος του μηνύματος (το μέρος όπου ουσιαστικά γράφεις το μήνυμα). Κοιτάξτε την εικόνα από κάτω:
bbcode1.jpg

Αυτά τα κουμπιά σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τους Κωδικούς ΒΒ στα IGMs σας – ακριβώς όπως στον επεξεργαστή κειμένο, μπορείτε να κάνετε το κείμενο σας πλάγια γραφή, Έντονη γραφή, και Υπογράμμισηή έναν συνδυασμό και των τριών ! Εκεί υπάρχουν επίσης και κάποιες άλλες επιλογές.

Λοιπόν, έχουμε ήδη εξηγήσει την λειτουργία των 3ων πρώτων κουμπιών. Υπάρχουν κι άλλα, προφανώς, αλλά για την διευκόλυνση αυτού του οδηγού, θα εξηγήσουμε πρώτα τα 3 τελευταία κουμπιά, και μετά τα μεσαία.
Ονομαστικά, αυτά τα κουμπιά σας επιτρέπουν να προσθέσετε μια “γεύση” από το Travian στα μηνύματα σας. Το 1ο σας επιτρέπει να προσθέσετε ύλες, συγκεκριμένα ξύλο, πυλό, σιτάρι και σίδερο. Κάντε κλικ στο 1ο κουμπί, μετά στην ύλη που θέλετε, μετά γράψτε ένα αριθμό μετά τον κωδικό που εμφανίζετε, και Βουαλά ! Όταν σταλεί, θα φαίνετε μια μικρή εικόνα της πρώτης ύλης. Αυτό σας γλυτώνει χρόνο, ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογείτε “ξύλο” ή “πυλό” και, ας το παραδεχτούμε, είναι ομορφότερο ;)


bbcode2.jpg

Αν κάνετε κλικ στο μικρό εικονίδιο με τον Viking, θα επεκταθεί για να σας δώσει μια πλούσια γκάμα εικονιδίων για να προσθέσετε στο μήνυμα σας.


bbcode3.jpg

Αν κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό σπαθί, θα επεκταθεί και θα έχετε την επιλογή να διαλέξετε ένα από τα εμφανιζόμενα στρατεύματα για να προσθέσετε την αντίστοιχη εικόνα στο μήνυμα σας.


bbcode4.jpg

Εκτός από το να προσθέτεις φωτογραφίες στα μηνύματα που γράφετε, έχετε και την επιλογή να γράψετε μηνύματα σε Έντονη Γραφή (για να το κάνετε αυτό απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “B” ), σε Πλάγια Γραφή ( για να το κάνετε αυτό απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “I” ) ή με υπογράμμιση (για να το κάνετε αυτό απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “U”).


Επιπρόσθετα μπορείτε να προσθέσετε ένα link στο προφίλ μιας συμμαχίας (για να το κάνετε αυτό κάντε κλικ στο κουμπί με τα 3 ανθρωπάκια), στο προφίλ ενός παίχτη (για να το κάνετε αυτό κάντε κλικ στο κουμπί με το ένα ανθρωπάκι), με συντεταγμένες (για να το κάνετε αυτό κάντε κλικ στο μικρό χάρτη) ή να βάλετε μια αναφορά μάχης (για να το κάνετε αυτό κάντε κλικ στο κουμπί με την Αναφορά).


Αν χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά το μήνυμα σας θα δείχνει κάπως έτσι :


bbcode5.jpg

Αν τώρα κάνετε κλικ στο κουμπί στην δεξιά μεριά (σημαδεμένο με ένα κόκκινο βέλος στην εικόνα από πάνω) θα λάβετε μια επισκόπηση του μηνύματος που γράψατε:


bbcode6.jpg

Λειτουργία ταξινόμησης για μηνύματα

Ένα ωραίο αλλά λίγο κρυμμένο στοιχείο του λογαριασμού Plus είναι η ταξινόμηση αναφορών και μηνυμάτων σύμφωνα με την ημερομηνία. Όλοι γνωρίζεται την κανονική θέαση με την εμφάνιση της πρώτης αναφοράς ή μηνύματος, πρώτου στην λίστα των αναφορών ή μηνυμάτων:

sort_report.png

Αλλά μερικές φορές μπορεί να βοηθάει να δείτε την παλαιότερη αναφορά ή μήνυμα πρώτα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα αν πατήσετε στην λέξη "Απεσταλμένα". Αν κάνετε αυτό, οι αναφορές ή τα μηνύματα ταξινομούνται ανάποδα και θα δείτε την παλαιότερη αναφορά ή μήνυμα πρώτα:

sort_report2.png

Προσπαθήσατε να στείλετε πολλά μηνύματα σε μικρό χρονικό διάστημα

Σε περίπτωση που προσπαθήσατε να στείλετε πάρα πολλά μηνύματα σε μικρό χρονικό διάστημα θα λάβετε το ακόλουθο σφάλμα:

error:spam.png

Δεν υπάρχει κάτι να ανησυχείτε. Απλά περιμένετε τον χρόνο που αναφέρεται και το θέμα θα λυθεί.

Αναφορές

Οι αναφορές είναι πληροφορίες-μηνύματα που αποστέλλονται από την Travian για να σας ενημερώσουν για γεγονότα στον λογαριασμό σας, π.χ. εάν κάποιος σας έχει επιτεθεί ή αν κάποιος σας έστειλε ενισχύσεις.

Μια πλήρης αναφορά μάχης θα σας σταλεί μόνο σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Ήσουν ο αμυντικός.
  • Ήσουν ο επιτιθέμενος και τουλάχιστον 1 στρατό επέζησε.
  • Ήσουν ο επιτιθέμενος και σκοτώσατε τουλάχιστον το 25% των εχθρικών στρατευμάτων στην επίθεσή σας.

Για τις Ενισχύσεις, η αναφορά θα σας δείξει μόνο τον αριθμό των σκοτωμένων στρατευμάτων σας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ενισχύσεις από περισσότερα από 10 χωριά και η επίθεση δεν προκαλεί απώλειες, οι ενισχυτές δεν θα λάβουν αναφορά μάχης για την εκδήλωση.

Εάν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Plus, μπορείτε να ταξινομήσετε τις αναφορές σας κατά την ημερομηνία.

Εικόνες αναφορών

Μπορεί να έχετε προσέξει τις διάφορες εικόνες αναφορών μπροστά από κάθε αναφορά. Εντάχθηκαν για να μπορείτε να ξεχωείσετε μεταξύ των διαφορετικών αναφορών. Αλλά τι σημαίνουν; Και πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε;

Οι αναφορές χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες:

  • Εμπόριο
  • Ενισχύσεις
  • Επιθέσεις
  • Διάφορα

Γι αυτό και οι εικόνες των αναφορών μπορούν να διαχωριστούν σε τέσσερις ομάδες.

Εμπόριο
10.jpg Οι έμποροι παρέδωσαν περισσότερο ξύλο
11.jpg Οι έμποροι παρέδωσαν περισσότερο πηλό
12.jpg Οι έμποροι παρέδωσαν περισσότερο σίδερο
13.jpg Οι έμποροι παρέδωσαν περισσότερο σιτάρι

Ενίσχυση
4.jpg Έφτασαν ενισχύσεις

Επιθέσεις
5.jpg Νικήσατε σαν επιτιθέμενος χωρίς απώλειες
6.jpg Νικήσατε σαν επιτιθέμενος με απώλειες
7.jpg Χάσατε σαν επιτιθέμενος (δεν γύρισε κανένα από τα στρατεύματά σας)
15.jpg Νικήσατε σαν αμυνόμενος χωρίς απώλειες
14.jpg Νικήσατε σαν αμυνόμενος με απώλειες
8.jpg Χάσατε σαν αμυνόμενος (δεν επέζησε κανένα από τα στρατεύματά σας)
9.jpg Χάσατε σαν αμυνόμενος χωρίς απώλειες (αυτό σημαίνει ότι δεν είχατε αμυνόμενα στρατεύματα)

Διάφορα
3.jpg Διάφορα (π.χ. επίθεση νατάριων)
1.jpg Κερδίσατε την ανίχνευση σαν επιτιθέμενος
1.jpg Χάσατε την ανίχνευση σαν επιτιθέμενος
2.jpg Κερδίσατε την ανίχνευση σαν αμυνόμενος

2.jpgΧάσατε την ανίχνευση σαν αμυνόμενος

adventure.png Αναφορά περιπέτειας

animals_caught.png Δεν έγινε μάχη αλλά αιχμαλωτίστηκαν ζώα

 

Εάν δεν είστε σίγουρος για το νόημα της αναφοράς μπορείτε να περάσετε από πάνω με το "ποντίκι" σας και θα δείτε τι σημαίνει:


a.jpg

Αυτές οι εικόνες σας βοηθούν να έχετε μια επισκόπηση για τις δικές σας αναφορές στο δικό σας φάκελο με τις αναφορές.

Αλλά σας βοηθούν να ταξινομήσετε και τις επιθέσεις της συμμαχίας σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το στοιχείο χρειάζεται απλά να πατήσετε σε μια από τις εικόνες στην παραπάνω εικόνα και θα δείτε μόνος τις αναφορές του ίδιου τύπου (για παράδειγμα δείτε την εικόνα στην επόμενη σελίδα). Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε και παλαιότερες αναφορές.


b.jpg

Κοινοποιώντας τις αναφορές μάχης σε ΟΛΟΥΣ τους παίκτες από τον ίδιο server

Μπορείτε να κοινοποιείσετε τις αναφορές μάχης σε κάθε παίκτης στον server.

Γι αυτόν τον σκοπό, το link της αναφοράς μάχης θα μοιάζει με το επόμενο: s1.travian.gr/berichte.php?id=1168740|6063be47

Τον "κωδικό" μετα το | τον λαμβάνετε μόνο για τις δικές σας αναφορές (αυτό σημαίνει ότι δεν θα φαίνεται στην λίστα επιθέσεων της συμμαχίας). Τώρα μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να δώσετε σε κάποιον το link σαν πλήρη αναφορά ή όχι.

Αν στείλετε το μειωμένο link (s1.travian.gr/berichte.php?id=1168740) τότε μόνο τα μέλη της συμμαχίας σας και οι sitter σας μπορούν να την διαβάσουν.

Αλλά αν στείλετε όλο το link (s1.travian.gr/berichte.php?id=1168740|6063be47) τότε ο κάθε παίκτης του server μπορεί να διαβάσει την αναφορά.

 

Λειτουργία ταξινόμησης για αναφορές

Ένα ωραίο αλλά λίγο κρυμμένο στοιχείο του λογαριασμού Plus είναι η ταξινόμηση αναφορών και μηνυμάτων σύμφωνα με την ημερομηνία. Όλοι γνωρίζεται την κανονική θέαση με την εμφάνιση της πρώτης αναφοράς ή μηνύματος, πρώτου στην λίστα των αναφορών ή μηνυμάτων:


sorting.png

Αλλά μερικές φορές μπορεί να βοηθάει να δείτε την παλαιότερη αναφορά ή μήνυμα πρώτα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα αν πατήσετε στην λέξη "Απεσταλμένα". Αν κάνετε αυτό, οι αναφορές ή τα μηνύματα ταξινομούνται ανάποδα και θα δείτε την παλαιότερη αναφορά ή μήνυμα πρώτα:


sorting2.png


Απαντήθηκε ικανοποιητικά η ερώτησή σας;

Ναι   Ουδέτερο   Όχι