Travian Answers

Ας αρχίσουμε με την ερώτησή σας

Ψάξτε απαντώντας ερωτήσεις

Για να βρείτε μια απάντηση, επιλέξτε μια κύρια κατηγορία και μετά μια υποκατηγορία μέχρι να εμφανιστεί η απάντηση πιο κάτω, Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση μόνος/η σας, θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τέλος. .

Έχω μια ερώτηση σχετικά...

Ας δούμε τις λεπτομέρειες:

Ψάξτε μέσω sitemap

Προτιμάτε να ψάχνετε μέσω ενός κανονικού sitemap όπως γνωρίζετε από τα αγαπημένα σας websites; Κανένα πρόβλημα. Απλά χρησιμοποιήστε την Answers sitemap-πλοήγηση για να βρείτε την απάντηση.

Αν γίνατε φάρμα

Τι πρέπει να κάνω όταν γίνω φάρμα;
Γίνεστε φάρμα όταν ένας η περισσότεροι παίκτες σαν κάνουν επιθέσεις συνέχεια.

Βασικά

Η καλύτερη άμυνα: η κρυψώνα ή στην περίπτωση που είστε Γαλάτης, μπορείτε να την συνδιάσετε με έναν τοποθέτη παγίδων.
Πολύ φθηνές και μπορεί να της έχει ο κάθένας. Σας σώζει από το να χάσετε τα πάντα. Θα πρέπει να τις κτίσετε όταν δεν είστε (ακόμα) φάρμα.
Πάντα να κρατάτε τις κρυψώνες σας όσο ψηλά χρειάζεται για να σώσετε τις ύλες σας. Δεν θα πρέπει να υπερχειλίσουν, οπότε οργανώστε τον χρόνο σας για το πότε θα είστε online.

Αν δέχεστε επίθεση από Τεύτονες να είστε σίγουρος ότι μόνο τα 4/5 της κρυψώνας σας έχουν γεμίσει γιατί οι Τεύτονες έχουν μπόνους επιδρομών και τους επιτρέπει να πάρουν το 1/5 από τις κρυψώνες σας (στο Τ2.5 οι κρυψώνες σας κρύβουν μόνο τα 2/3 στην περίπτωση επίθεσης από Τεύτονες).

Η αγορά
Ύλες που προσφέρονται στην αγορά θα κλαπούν αν τα επιτιθέμενα στρατεύματα έχουν ακόμα χώρο αφού αδειάσουν την αποθήκη και σιταποθήκη!

Ψυχολογικές παράμετροι

Γνωρίζοντας πως να παίζετε είναι ένα πράγμα αλλά το να είστε καλός στην διπλωματία και να έχετε δύναμη θέλησης είναι τουλάχιστον το ίδιο συμαντικό, ειδικά για τον αμυνόμενο.

 • Μείνετε ήρεμος και φιλικός σε κάθε περίπτωση!
 • Φίλοι στην περιοχή σας μπορούν να βοηθήσουν
 • Αμυνθείτε δημιουργικά
 • Σκεφτείτε τις πιθανές συνέπειες
 • Μην δυσανασχετείτε αν χάσετε

Στην αρχή ο επιτιθέμενος θέλει απλά τις ύλες σας. Αν αρχίσετε να τον προσβάλετε, θα σας κυνηγήσει και η κατάσταση θα γίνει σίγουρα χειρότερη.

Στρατηγικές

Ο σκοπός της κάθε στρατηγικής πρέπει να είναι το γεγονός ότι ο επιτιθέμενος δεν λαμβάνει τίποτα, αλλά χάνει κάτι όταν σας επιτίθεται.

Το μέσο

Η κρυψώνα είναι το κύριο "όπλο" σας Ανεβάστε την αρκετά ώστε ακόμα και ένας Τεύτονας δεν θα μπορεί να κλέψει τίποτα ακόμα και αν δεν συνδεθήκατε για μισή μέρα.

 • Κτίστε κάτι
 • Στείλτε τις ύλες μακριά

Να θυμάστε ότι οι Τεύτονες μπορούν να αδειάσουν το 1/5 από τις κρυψώνες σας (στο T2.5 η κρυψώνα σας μπορεί να κρύψει μόνο τα 2/3 σε περίπτωση που σας επιτεθεί ένας Τεύτονας). Αν λάβει οτιδήποτε, θα επιστρέψει σίγουρα. 

Το συρματόπλεγμα

Σώστε τις ύλες μέσω "του μέσου" και επιπροσθέτως κτίστε μια καλή άμυνα (προσομοιωτής μάχης!) η οποία είναι αρκετή για να σκοτώσει τον επιτιθέμενο στρατό.

Διπλωματία

Να θυμάστε τις ψυχολογικές βάσεις όταν γίνεστε φάρμα. Τα ακόλουθα πράγματα μπορούν να αποδοθούν στην ψυχολογία:

 • Μπείτε σε μια συμμαχία

  Ο στόχος πρέπει να είναι να μπείτε σε μια γνωστή και καλή συμμαχία την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο επιτιθέμενος. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να λάβετε πίσω ακόμα και τις κλεμένες ύλες αλλά να θυμάστε ότι ορισμένοι θα σας επιτίθενται ακριβώς γιατί είστε σε μια συγκεκριμένη συμμαχία!

 • Απευθείας επαφή με τον επιτιθέμενο

  Ένα πολύπλοκο θέμα, υπάρχει μια μεγάλη φάρμα γι αυτόν, γιατί να θέλει να σταματήσει; - Ακριβώς!

  Υπάρχει μόνο ένας λόγος: απλή ευγένεια και έτσι πρέπει να μοιάζει και το μήνυμά σας, ένα φιλικό και ωραία τοποθετημένο ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις. Να θυμάστε ότι δεν αρέσουν σε όλους τα "ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩΩΩΩΩ" σε κάθε γραμμή και δεν θα πρέπει να το παρακάνεται.

  Στο τέλος δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο παίκτης θα σταματήσει τις επιθέσεις αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα σας βοηθήσει τουλάχιστον λίγο.

  Αν δεν είστε σίγουρος ότι μπορείτε να γράψετε ένα καλό μήνυμα, μην το γράψετε καθόλου. Ο επιτιθέμενος μπορεί να προσβληθεί και να εντύνει τις επιθέσεις του.

 • Επαφή με την συμμαχία

  Ζητήστε από την δική σας συμμαχία να σας βοηθήσει ή στείλτε μήνυμα στην συμμαχία του επιτιθέμενου, ίσως να μπορούν να σας βοηθήσουν.


Απαντήθηκε ικανοποιητικά η ερώτησή σας;

Ναι   Ουδέτερο   Όχι